Web Analytics Made Easy - Statcounter

​به گزارش ایرنا، زمین لرزه ۲۷ اردیبهشت ماه امسال بخش هایی از مناطق شهرستان های گرمه و جاجرم را در جنوب و جنوب غربی این استان را لرزاند که موجب خسارت عمده به واحدهای مسکونی، تاسیسات زیربنایی و واحدهای دامی شد که پس لرزه های متعدد پس از آن خسارت ها را در این مناطق افزایش داد.

براساس آمارهای رسمی، در این زلزله به یک هزار و ۳۰۲ واحد مسکونی خسارت وارد شد که به دلیل خشت و گلی بودن واحدهای مسکونی میزان تخریب ها بسیار بالا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن زمان تاکنون تلاش ها برای بازسازی و مرمت واحدهای مسکونی انجام شده اما براساس بازدید میدانی خبرنگار ایرنا سرعت لازم را در این زمینه ندارد و بیشتر کارها بر زمین مانده است. 

 

سرما و دغدغه های زلزله زدگان

هم اکنون مردم مناطق زلزله زده استان پس از سپری کردن زندگی در زیر چادرهای پلاستیکی در فصل گرما در شرایط بد آب و هوایی فصل سرد به سر می برند بطوریکه برخی شب ها دمای هوا تا پنج درجه سانتیگراد به زیر صفر می رسد و این وضعیت زندگی آنها را در کانکس ها و خانه های موقت دشوار کرده است.

عالیه مرتضوی یکی از اهالی روستای «عمارت» بخش شوقان که تمام زندگی‌اش در زیر آوار مانده است در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: زندگی در چادر برایمان دشوار بود به همین دلیل پسرم با تعدادی بلوک اتاقک کوچکی در گوشه حیاط ساخت و در حال حاضر در این آلونک به سر می‌بریم.

این بانو از شرایط و امکانات وسایل زندگی اش می‌گوید: بخاری و یخچال که هم اینک استفاده می‌کنیم توسط یکی از آشنایان به صورت امانت داده شده است.

وی افزود: با وجود اینکه بخش زیادی از اثاثیه زندگی را در زلزله از دست دادیم اما حتی با کمترین امکانات نیز زندگی در فضایی تنگ و تاریک بسیار سخت و غیر ممکن شده است.

وی با اشاره به اینکه در ابتدای زلزله مسوولان قول ساخت مسکن را تا فصل سرما داده بودند تاکید کرد: متاسفانه هنوز مسکن ها تکملیل نشده است که مشکلاتمان در این فصل  بیشتر شده است، انتظار داریم هرچه زودتر سقفی بالای سر داشته باشیم.

یکی دیگر از اهالی منطقه گرمه که هم اینک در اتاقکی از منزل اقوام زندگی می کند گفت: من چندین فرزند دارم که اختصاص یک اتاق کوچک در این شرایط برای ما بسیار سخت است.

مریم ح که دختر دم بخت نیز دارد با نگرانی افزود: سکونت در یک اتاق با کمترین امکانات به یک دغدغه تبدیل شده است زیرا، فرزندانم فضایی برای درس خواندن و بازی ندارند. 

وی با بیان اینکه حتی صاحب خانه هم، اینک به همین اتاق خود نیاز دارند اظهار داشت: زودتر باید وضعیت منزل ما مشخص شود زیرا در این فضا نمی توانیم هیچ کاری انجام دهیم، این در حالی است که من هرساله برای تامین بخشی از تامین هزینه های زندگی خانواده چندین دام سبک و طیور نگهداری می کردم تا علاوه بر تامین بخشی از نیاز های خوراکی خانواده درآمدی نیز داشته باشم که چنین کاری در خانه اقوام میسر نیست.

این مادر بیشترین نگرانی و دغدغه را نبود فضای مناسب برای سکونت فرزندان خود دانست و افزود: با وجود اینکه خانه مان گلی و خشتی بود اما چندین اتاق داشتیم و فرزندانم به راحتی درس می خواندند و من و دخترم نیز معمولا با کارهای خانگی خود را مشغول می کردیم اما هم اینک در این فضای کوچک هیچ کاری نمی توانیم انجام دهیم.

یکی دیگر از ساکنان این منطقه که مسکن خود را در زلزله از دست داده است گفت: دستگاه های مربوط و همچنین جمعیت هلال احمر در لحظه های ابتدایی زلزله در محل حاضر و بین زلزله زدگان چادر توزیع کردند، فصل تابستان را گذراندیم اما اگر بارندگی و یا بارش برف شروع شود شرایط برای زندگی بسیار دشوار می شود.

علی اکبر صدیقی با خانواده پنج نفره خود هم اکنون در یکی از اتاق های خانه های قدیمی که بخشی از آن قابل استفاده است زندگی ‌می‌کند، دیدن شرایط زندگی این خانوار زلزله زده مرا نیز متاثر کرد و حتی دختران این خانواده به نوعی خجالت زده بودند زیرا وضعیت محل سکونتشان بسیار نامناسب بود.

نگاهم را از دختر جوان خانواده برداشتم تا بیشتر خجالت نکشد و گفتم که حادثه خبر نمی دهد، کمی آرام شد و از مسوولان گلایه کرد که چرا روند کارها بسیار طولانی شده است.

پدر خانواده که ۵۳ سال سن دارد و با کارگری و مستمری دریافتی از کمیته امداد امام خمینی (ره) زندگی را می گذراند با بغض در گلو می گوید: خانه ای کوچک خشتی داشتیم که زلزله آن را بر سرمان آوار کرد و کمترین وسایل زندگی مان را نیز با خود برد، این شرایط زندگی برایمان بسیار سخت شده است.

وی با گلایه از روند کند ساخت مسکن گفت: با گذشت چند ماه از زلزله و پرداخت ۱۰۰ میلیون وام بلاعوضٰ، کمک کمیته امداد و آورده شخصی هنوز پیمانکاران مسکن را آماده نکرده اند.

وی افزود: پاییز سرد فرا رسیده است چگونه با فرزندانم در این اتاق بسر ببریم سرما و باد شدید موجب رنجش آنان می‌شود.

صدیقی گفت: آخرین باری که کار فرمایان در محل حضور داشتند قول اتمام مسکن را ۲۰ روزه داده اند امیدواریم که همینطور باشد.

تناقض در وعده‌ها و سخنان مسوولانی که برای بازدید به مناطق زلزله‌زده می‌آیند نیز خود به‌جای ایجاد روزنه امید به اضطراب زلزله‌زدگان دامن زده است.

۱۳۰ مسکن مناطق زلزله زده در مرحله نازک‌کاری 

 مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی با بیان اینکه زلزله به یکهزار و ۳۰۲ واحد خسارت وارد کرد گفت: از مجموع واحدهای خسارت دیده تکمیل ۱۴۳ واحد طبق برنامه ریزی باید تا پایان آبان ماه به مردم تحویل داده می شد که از این تعداد ۱۳۰ واحد در اولویت بود که هم اینک این واحد ها در مرحله نازک کاری هستند.

علی محمدی در خصوص سایر واحد ها نیز اظهار داشت: ساخت ۴۶۶ واحد مسکونی در مرحله فونداسیون ،۴۲۰ واحد در مرحله اجرای ستون، ۲۸۵ واحد مسکونی در مرحله سقف و ۱۶۰ واحد نیز در مرحله دیوار چینی است که ساخت آنان با آورده افراد و پیمانکاران اجرا می شود.

وی با اشاره به سفر رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به استان گفت: پرداخت ۵۰ درصد تسهیلات بلاعوض به مناطق زلزله زده انجام شده است، تاکنون بیش از ۳۲۰ نفر از این تسهیلات بهره مند شده اند.

محمدی اظهار داشت: همچنین بر اساس مصوب وام ۲۰۰ میلیون ریالی استان، ۱۰۰ پرونده به بانک ها معرفی شده است که تاکنون ۴۵ نفر از این تسهیلات بهره مند شده اند.

وی افزود: تسهیلات  ۱۰۰ میلیون ریال به صورت قرض الحسنه و از محل طرح ویژه کمک به تمامی واحدهای تخریب شده مناطق زلزله زده، پرداخت شده است.

محمدی با انتقاد از برخی بانک های عامل در خصوص ارائه تسهیلات به افراد آسیب دیده از زلزله گفت: سخت گیری و همکاری نکردن ها موجب شده است تا روند ساخت  واحد های مسکونی زلزله زدگان کند شود.

وی در ادامه افزود: تاکنون حدود ۶۰ هزار پاکت سیمان در مناطق خسارت دیده از زلزله توزیع شده است.


پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصدی مسکن مددجویان زلزله‌زده 

در این زلزله ۱۹۵ واحد مسکن مددجویان زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) این استان نیز آسیب دید که از این تعداد ۹۰ واحد مسکونی نیازمند تعمیر و ۱۰۵ واحد نیازمند ساخت بود این قشر که با شرایط بد اقتصادی دست و پنجه نرم می‌ کنند با خسارت به خانه هایشان دغدغه آنها افزوده شد.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی گفت: تاکنون ساخت مسکن خانوارهای مددجوی زلزله‌زده استان ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تلاش می شود شتاب بیشتری به این پروژه ها داده شود.
مجید الهی راد با بیان اینکه اکنون ۱۰۵ واحد مسکونی در حال ساخت است گفت: حدود ۵۰ خانوار مددجویان آسیب‌دیده زلزله در چادرها ساکن بودند که با کمک اقوام، بستگان و همسایگان و در برخی اماکن آموزشی و عمومی اسکان یافتند.

وی افزود: واحد این خانوارها هم اکنون در مرحله دیوار چینی، گچ خاک و نازک‌کاری قرار دارد که به‌زودی تحویل داده می‌شود.

وی افزود: به‌تازگی تمامی اعتبارات پیش‌بینی‌شده این واحدها اختصاص‌یافته است که به‌این‌ترتیب کار تحویل این پروژه‌ها با سرعت انجام می‌شود.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی گفت:  ۲۸ میلیارد ریال اعتبار برای بازسازی واحد مسکونی مددجویان مناطق زلزله‌زده این استان اختصاص‌یافته است که از این میزان ۱۰ میلیارد ریال برای تعمیرات پیش‌بینی‌شده است.

الهی راد اظهار داشت: بنیاد مسکن نیز  یک میلیارد ریال تسهیلات بانکی، ۳۵۰ میلیون ریال به‌صورت بلاعوض و ۱۶۰ پاکت سیمان برای ساخت این واحدها مشارکت دارد.

 ۱۱۲ هزار نفر در قالب ۶۰ هزار و ۲۵۵ خانوار از جمعیت استان زیر پوشش خدمات حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار دارند.


اهدای ۵۰ دستگاه کانکس به مناطق زلزله‌زده 

نماینده بنیاد احسان و دبیر قرارگاه جهادی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در خراسان شمالی گفت: این نهاد ۵۰ دستگاه کانکس با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال به آسیب دیده های زلزله در شهرستان های گرمه و جاجرم اهدا کرد.

محسن پولادی اظهار داشت: این کانکس‌ها برای مقابله با سرما به وسیله عایق‌های پشم شیشه در سقف و کف مقاوم‌سازی و برای استفاده از وسایل گرمایشی برقی آماده شده‌اند.

پرداخت ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات به زلزله زدگان 

 استاندار خراسان شمالی گفت: معاون اول رییس جمهوری با پرداخت ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه به زلزله زدگان استان موافقت کرده است. 

 محمدعلی شجاعی اظهار داشت: علاوه بر این میزان تسهیلات قرض الحسنه اعطای ۴۰ دستگاه تانکر آبرسانی سیار به منظور رفع مشکلات آب مناطق و سایر خدمات نیز موافقت شده است.

وی خاطرنشان کرد: بهسازی و تعمیر راه های بین مزارع کشاورزی در مناطق زلزله‌زده و بررسی و کمک به آبرسانی کشاورزی و عشایر از دیگر درخواست های موافقت شده از سوی معاون اول رییس جمهور برای زلزله زدگان خراسان شمالی است.

وی گفت: ساخت و تعمیر ۱۲۰ واحد جایگاه نگهداری دام، پرداخت خسارت ۲ هزار و ۶۰۴  راس دام سبک و یکهزار و ۵۰۰ قطعه طیور تلف شده و تامین ۸۰۰ تن علوفه برای مناطق زلزله‌زده از دیگر درخواست های استان برای جبران خسارت زلزله زدگان بود که مورد موافقت معاون اول رییس جمهور قرار گرفت. 

استاندار خراسان شمالی، تامین و ساخت ۱۸ باب مدرسه، تعمیر و تکمیل خط انتقال آب کرنخ برای آبرسانی به شهرستانهای گرمه و جاجرم ، ترمیم و بهسازی راه های روستایی و عشایری در مناطق زلزله‌زده، ساخت و ایجاد ۸۰۰ پنل خورشیدی در مناطق زلزله‌زده ، ساخت و تعمیر ۸۰ واحد خانه بهداشت، تجهیز بیمارستان شهرستان های فاروج، مانه وسملقان و جاجرم، بررسی ایجاد مدارس جدید از دیگر درخواست های مطرح شده بود که دستورات آن صادر شد.

برچسب‌ها بجنورد استانداری خراسان شمالی بنياد مسكن انقلاب اسلامی کمیته امداد امام خمینی خراسان شمالی زلزله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد استانداری خراسان شمالی بنياد مسكن انقلاب اسلامی بجنورد استانداری خراسان شمالی بنياد مسكن انقلاب اسلامی کمیته امداد امام خمینی خراسان شمالی زلزله کمیته امداد امام خمینی خراسان شمالی گفت مناطق زلزله زده میلیارد ریال زلزله زدگان واحد مسکونی هم اینک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۳۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله ۴‌.۲ ریشتری «تیتکانلو» در شهرستان فاروج را لرزاند

به گزارش خبرگزاری مهر، زلزله‌ای به قدرت ۴.۲ ریشتر تیتکانلو از توابع شهرستان فاروج در خراسان شمالی را لرزاند.

این زلزله در ساعت ۱۵:۳۷ دقیقه جمعه در عمق ۸ کیلومتری زمین رخ داد.

این زلزله در ۹ کیلومتری تیتکانلو، ۱۰ کیلومتری فاروج و ۲۰ کیلومتری قوچان در خراسان رضوی رخ داده است.

این زلزله در شهرستان همجوار شیروان نیز احساس شده است.

کد خبر 6095837

دیگر خبرها

  • رگبار باران و رعدوبرق در ۶ استان کشور طی امروز / بارش‌ها در کدام مناطق تشدید می‌شود؟
  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله ۴.۲ ریشتری تیتکانلو در خراسان شمالی را لرزاند
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • زلزله شدید خراسان شمالی را لرزاند
  • وقوع زلزله در این استان
  • زلزله ۴‌.۲ ریشتری «تیتکانلو» در شهرستان فاروج را لرزاند
  • زلزله ای با بزرگی ۴.۲ ریشتر خراسان شمالی را لرزاند